Spørring Børnehus

Se alt om børnehuset ved at klikke her..

Indlæg fra pædagogisk leder Pia Brix – September 2012

Kære borger i Spørring

Jeg sidder her i barndommens gade, Spørring Børnehus og nyder, at vi kan være sammen, børn på et år, to år fire år, 8 år, 12 år i en sand forening, børnekulturen bliver givet videre. Barndommens gade lever her i Spørring, og det er skønt at se, hvordan børn iagttager hinanden, hjælper hinanden, inddrager hinanden og ikke mindst lære af hinanden.

Jeg er lige startet som pædagogisk leder for vuggestuen og børnehaven. Vi er i et dagtilbud, som hedder Trige/Spørring dagtilbud. Jeg startede den 1.5.12. Jeg bor ellers i Randers sammen med min mand og mine 2 dejlige børn samt vores frække hund.

Jeg fik en fantastisk modtagelse, da jeg startede. Alle børn og personalet stod ude i gården, og en blomsterpige var der også for enden. Mange ansigter og mange indtryk. Her i børnehaven og vuggestuen er vi sammen med vores dagtilbud ved at blive certificeret som et idræts dagtilbud. Først i november skal den officielle del løbe af stablen, og så er det endeligt.

Dette betyder ikke, at vi nu skal have idræt på programmet hver dag, men det betyder, at når vi agerer i vores pædagogiske praksis, skal vi tænke bevægelse, udfordringer, sundhed. Det kan f.eks. være at tage, give tid og mulighed for at alle børn selv kan tage tøj på. At vi fysisk sørger for, at der er plads til, at børnene kan få mulighed for f.eks. at kravle og tumle. At vi støtter børnenes egne initiativer til leg/bevægelse og giver dem et indspark og ideer til at bygge videre på legen. At vi laver struktureret leg og bevægelse, hvor vi også her kan styrke den sociale faktor. Vi bruger også hinanden på tværs i hele dagtilbuddet til sparring og idebank.

Et citat:Fortæl mig det,
og jeg glemmer det
Vis mig det,
og jeg husker det
Lad mig gøre det,
og jeg forstår det.

Her i Spørring Børnehus er vi også ved at forbedre vores legeplads og udearealer. Der er blevet lavet en langsigtet plan, og resultatet er jeg sikker på bliver super. Vores legeplads skal jo både tilgodese vuggestuen, børnehaven, SFOén og klubben.

Derudover er vores legeplads også et sted, hvor byens borgere går tur, leger eller sidder og hygger sig. Det er jo fantastisk, at det er muligt, men der er desværre også et stort minus i, at det er en officiel legeplads. Hver eneste uge bruger personalet utrolig lang tid på at samle glasskår, hundelort, skodder, og i forrige uge var der uanede mængder af total pulveriseret glas. Jeg håber, at DU vil tage og vise hensyn, næste gang du er på Spørring Børnehus legeplads. At DU vil lade være med at smide affald og samle op, hvis du smadrer noget. Jeg håber, at DU vil hjælpe med at tage ansvar, så vi sammen kan skabe et godt fællesskab, hvor vi kan deles om tingene.

Venlig hilsen
Pia Brix

Total Page Visits: 3066 - Today Page Visits: 1