Grønne områder

Når man bor i Spørring, så har man de grønne oaser tæt på. Her kan du se en fotoserie fra Grusgraven, Spørring Sø og Kærlighedsstien.

Spørring Grusgrav

Spørring Grusgrav blev lukket i 80`erne og er siden groet mere og mere til. Den ligger vest for Randersvej og mange borgere i byen kan huske de 2 store konflikter med Århus Kommune, som  først ville  etablere en skydebane på stedet, og senere et motocrossanlæg. I dag fremstår stedet med en meget vekslende vegetation i et bakket landskab med flotte udsigter. Der er stier, vildnis og en naturlig dannet sø i et lavt udgravningsområde og forholdsvist meget vildt. Når gravningen af grus er færdigt i den nordlige del, vil Århus Kommune sammen med Faurskov kommune gøre området endnu mere attraktivt og blandt andet plante skov.

Shelters og madpakkehuset i den gamle grusgrav benyttes flittigt!
Foreløbigt reserveres shelterne og madpakkehus på kalenderen her på siden:
Se først om shelter/madpakkehus er ledigt den pågældende dag, derefter bestiller du ved at skrive en meddelelse med oplysning om navn, adresse og formål til sporringborgerforening@gmail.com, hvorefter du får en bekræftelse på reservationen.
Du kan låne bålrist, vandspand og spade ved at skrive det i mailen.

Ordensregler: Shelterne skal efterlades i samme stand, som de er modtaget.
Bålet skal det holdes indenfor stenkredsen, sørg for at gnister og brænde med ild holdes inde i bålet. Bålet skal slukkes helt inden pladsen forlades. Der kan samles brænde i form af visne grene fra skovbunden bagved shelterne.
Du skal selv tage dit affald med dig igen.
Der er ingen toilet Så hvis du skal, så følg denne vejledning.
Overtrædelse af ordensreglerne anmeldes som hærværk.

 

Se billeder fra Spørring Grusgrav her

Spørring Sø

Syd for Mosegårdsvangen og som nabo til Søhøjparken tog Borgerforeningen i 2003 initiativ til at genetablere Spørring Sø, der ved dræning havde skiftet karakter til et moselignende område. Ved at hæve drænet blev der dannet en 1½ ha stor sø med velvilje fra lodsejer Carsten Jensen. Der blev givet tilladelse fra Århus Amt under forudsætning af. at området fortsat bliver afgræsset, og der er nu kommet et spændende fugleliv i og ved søen,  og stedet er et oplagt udflugtsmål for gåture.

Se billeder fra Spørring Sø her

Kærlighedsstien

Øst for byen starter en sti langs åen, som af kendere kaldes Kærlighedsstien. På Østervang tages grusvejen mod søen, og lidt før man kommer til åen, starter den mod øst og slutter ved Eisvad bro på Risvangsvej. Der er langs stien flotte udkig til åen og ådalen, og ofte kan man se fiskehejre eller vandstær i området. Borgerforeningen fik tilbage i 90´erne kommunen til at anlægge stien mod selv at stå for driften, og her bruger vi græsslåmaskinen flittigt. Jorden op mod Risvangsvej er kommunalt ejet og var tænkt som økologisk gartneri for Hjulby gruppen i forbindelse med bygning af Hjulby Hegn.

Se billeder fra Kærlighedsstien her

Total Page Visits: 5311 - Today Page Visits: 5