Fastelavn – soldater og fest

 

 

 

 

Der blev samlet ind, spist fastelavnsboller og slået katten af tønden.
Så det var jo som det skulle være.

I år var der 3 hold soldater der gik rundt i byen og prøvede at nå alle husstande. Desværre lykkedes det ikke – men det er noteret hvor soldaterne ikke nåede og vi satser på at de næste år kan nå rundt til alle i byen. 

Nogle steder var folk ikke hjemme, men så havde de hængt en lille pose på døren. Og soldaterne fik forfriskninger på vejen – som da et hold var ved at køre helt træt – og så blev der tryllet sodavand/jus frem ved et af husene. Mens de fik den tiltrængte hvil, hørte de også om hvordan man går i rækker som soldat – og det tog de til sig! Eller ved et andet hus, hvor man havde bagt fastelavnsboller til soldaterne. 

Byen tog godt imod soldaterne.
Der blev samlet 7774,50 kr samt en hel del slik. Overskuddet blev delt ud til soldaterne – for der var nok til at dække alle udgifterne (og slikbehovet) til festen. Hver soldat som gennemførte dagen fik 240 kr – løn for både en øvedag om lørdagen og 5 timers rute gennem byen.
Til festen blev der jo også kåret konge og dronning, samt bedst udklædte (mangler et billede af Marie – bedst udklædte pige 0-5 år).

August – bedst udklædte

Konge – Helene

Konge – Noah

Dronning – Thea

Dronning – Maja

 

 

 

 

 

 

Sådan en dag kan kun lade sig gøre når mange hænder hjælper til:
Købmanden sponsorerede kødsovs til soldaternes varm mad, som Lone Tanghus ordnede dagen før. Line Hjeds og Trine Düring stod i køkkenet og kogte, skrællede, vaskede op, fejede og tog imod soldaterne.
Janni Thomsen som også var med ud på en rute, havde hurtig styr på optælling af pengene. Og Pia Nickelsen, Tanja Langlo, Sofie Thomsen, Rebecca Jørgensen og Poul Holm gik sammen med soldaterne, for at opmutre, hjælpe til og holde styr på dem.
Til festen havde Helge Bolet hængt tønderne op – som Børnehuset havde malet. Han stod sammen med Mikael Thomsen ved tønderne – Mikael var nødt at hjælpe de mindste med at få slået tønden lidt i stykker – malingen holdt for godt fast.
Morten Hjeds, udover at har travlt med kameraet, hjalp med indmarchen, og en hemmelig dommer cirkulerede rundt til festen for at kigge på de fine udklædte 0-5 årige.
Og selvfølgelig er der også den velvilje jeg har mødt i planlægning – hos frivillige, men også hos folk i vores institutioner og Borgerforeningen. Her var der lån af Børnehusets café, SFOs mikrofon og højtaler og booking af gymnastiksalen i nødstilfælde.

Når man møder interesse og velvilje, så kører ting så meget lettere.
Jeg håber at flere nye soldater melder sig til næste år, så de også kan være med til at lave en fest for byen.
-Linda Bolet

Total Page Visits: 3711 - Today Page Visits: 2
,