Besøg på biogasanlæg lørdag den 18 marts 2023

Borgerforeningen har kontaktet Nature Energy. Kommunikationsdirektør Rasmus Carlsen arrangererede en udflugt til et Biogasanlæg i Holsted for os. Dette anlæg ligner det Nature Energy planlægger at omdanne Båndlev biogasanlæg til.
Vi var 10 personer på turen. Det var en positiv oplevelse for os, hvor vi fik svar på alle vores spørgsmål og en grundig forklaring på, hvilke udfordringer der er ved at biogasanlæg og hvordan Nature Energy håndterer dem.
Vi oplevede ingen lugtproblemer på anlægget (Med mindre vi går ind i lokalerne, hvor de hånterer det forskellige afald).
Det overraskede mig hvor grundige og omhyggelige, de er med rengøring og hygiejne. Biogasanlæg er, som navnet antyder, et anlæg med biologiske aktive organismer; derfor er de meget påpasselige med at undgå en hver form for smitte.

Efter besøget er vi ikke bekymrede for lugtgener i fremtiden fra Båndlev her ved os. Desværre går der noget tid før problemerne med lugt fra vores anlæg bliver løst.
Den gode nyhed er at Henrik, som er driftsleder her i Spørring, endelig har fået bevilget en udskiftning af et gammelt og nedslidt filter. Det er netop dette filter, der er skyld i de nuværende lugtgener. Filteret skal fjerne svovl, som lugter voldsomt af prut. Når det nye filter er installeret bliver lugtgenerne meget mindre og når udvidelsen er lavet, går de i gang med at få det gamle anlæg renoveret/moderniseret, så vi bliver helt fri for lugtgener.
Der vil dog være korte perioder under arbejdet med udskiftning af det gamle filter, hvor der vil være lugtgener på læsiden af anlægget.

https://nature-energy.com/

Total Page Visits: 1684 - Today Page Visits: 2